• Bel ons
    +31 168 465746


Voor het reinigen van vloerbedekking zijn verschillende technieken mogelijk.

Afhankelijk van de vervuiling van het oppervlak en het soort vloerbedekking gebruiken we:

  • bacteriedodende reiniging
  • de sproei-extractiemethode
  • shamponeren

Het tijdig en goed reinigen van uw tapijt is zeer belangrijk.

Als uw tapijt goed gereinigd wordt, verlengd dit niet alleen de levensduur van uw tapijt maar uw tapijt ziet er ook weer schoon en verzorgd uit. Tevens komt het ook zeer zeker de hygiëne ten goede.

De droogpoederreiniging is een droog procedé dat eenvoudig is uit te voeren.
Het poeder wordt uitgestrooid over het tapijt, waarna dit wordt ingeborsteld middels een speciale borstelmachine. Vervolgens wordt het verontreinigde poeder weer opgezogen door een borstelstofzuiger. De speciale reinigingspoeders bestaan uit minuscule sponsjes van polyurethaan of uit biologisch afbreekbare cellulose, geïmpregneerd met reinigingsmiddel.

Tapuitpoeder is hygroscopisch en wordt licht vochtig gemaakt. Het vuil wordt geabsorbeerd door het poeder en wordt dan weer opgezogen.

De sproei-extractie methode is een methode waarbij het water met een kleine oplossing onder druk in de pool van uw tapijt word gespoten, waarna in dezelfde arbeidsgang het water met de vuile oplossing opgezogen wordt. Het contact met de vloerbedekking is minimaal en het reiningsresultaat is optimaal.

Bij het shamponeren van vloerbedekking wordt uw tapijt of vloerbedekking met een laagje schuim bespoten. Na de inwerktijd van de tapijtreiniger en het schuim met vuil verzadigd is wordt het vuile schuim machinaal opgezogen. Na deze shamponeer behandeling kunt u weer normaal over het tapijt lopen. Deze behandeling is geschikt voor alle soorten tapijt en vloerbedekking.

De meeste vlekken en looppaden worden vooraf reeds behandeld. Veelal wordt met het reinigen te lang gewacht waardoor een extra slijtage, en dus het niet meer schoon kunnen krijgen, het gevolg is. Als finishing touch kunt u uw vloerbedekking ook nog laten behandelen met een anti-electrostaticum, het meer vuil afstotend maken van uw tapijt.

Ook kunnen wij dit toepassen op stoffen buro- en vergaderstoelen, door middel van speciale mondstukken.